Opettajana roolini on selkeä ja tarkkarajainen. Oikeastaan minun makuuni jopa liian tarkka – koin että jopa hiusten värjääminen tai revittyjen farkkujen pitäminen oli jokseenkin opettajan imagoon sopimattomia. Tai ainakin sain niistä palautetta. Kun vertaan aikaa tuohon tiukasti rajattuun rooliin, on yrittäjyys ollut juuri sitä mitä kaipasin.  Vapautta.

Vapauden mukana on tullut vastuu ja valinta. Millaista maailmaa haluan oman yritystoimintani kautta synnyttää? Mitä haluan olla luomassa maailmaan lisää?

Luovuus. Kun työskennellään palvelumuotoilun alalla, on luovuus tärkeää. Aivot eivät voi olla asennettuna asentoon ”näin on ennenkin tehty” tai ”kyllä minä tiedän parhaiten”. Luovuus antaa minulle aavan näköalan, kun mielessäni seilaan mahdollisuuksien merillä. Jotta luova tila syntyy aivoissa, on oltava tilaa mahdollisuuksille. Olen kuullut sanottavan, että ”minä en sitten ole ollenkaan luova”. Ja he tarkoittavat sitä, että 5-luokan kuvaamataidonopettaja ei kehunut heidän piirtämistaitojaan. Luovuutta voi ilmaista monipuolisesti ja laajasti, monilla muillakin tavoilla kuin laittamalla kynän paperiin. Aika monilla yrittäjillä luovuutta on jo luonnostaan, kun he ovat perustaneet yrityksen. Se vaatii tilaa nähdä mahdollisuuksia. Eli luoda jotain, mitä ei ole vielä ollut olemassa.

Muutos. Pohdin ensin, tahtoisinko käyttää sanoja kasvu tai kehitys. Kuitenkin nuo ovat minulle latautuneita termejä opetusmaailmasta, tai tiukkaa talousjargonia. Päädyin muutokseen – koska se on väistämätöntä. Mikään asia ei voi pysyä samanlaisena ikuisuuteen asti. Se voi olla jollekin kauhun väreitä, toiselle taas turvaan tuudittava ajatus – mikään ei pysy samanlaisena. Eikä siihen tule mielestäni pyrkiäkään. Muutos pitää minulle myös sisällään sen, että olemassa olevan tiedon perusteella tehdään tietoisia toimintatapoja omasta toiminnasta. Kun maailma muuttuu ympärillämme, vaatii oman toiminnan suhteuttaminen siihen ketteryyttä ja itsetietoisuutta. Hulluuden määritelmä on, että tekee samaa asiaa odottaen eri lopputulosta.

Empatia. Minulle sana empatia on ihmisten kokemusten ymmärtämistä. Ja vaikka moni saattaisi ajatella toisin, minulle se on kovaa tiedettä. Yritysmaailmassa empatia sitä, miten ihmisten kokevat saamansa palvelun, mitä ajattelevat yhteydenottotavasta, tai yrityksen valitsemista brändiväreistä. Nämä kaikki (ja moni, moni muu asia) luovat sitä kokemusta, minkä asiakas yrityksestä saa. Ja samalla – yritykset tietoisesti luovat tätä antamaansa mielikuvaa juuri sen kautta, että pyrkivät miellyttämään tavoiteasiakastaan. Empatiaa on myös se, miten itse johdan itseäni yritykseni toimitusjohtajana. Haaveeni on, että pystyn palkkaamaan itselleni työntekijöitä – ja heidän kohdallaan tilanne on sama. Haluan olla empaattinen, huomioonottava johtaja. Se, joka antaa jokaiselle tilan tehdä työnsä omalla tavallaan, yhteinen tavoite mielessä. Se, joka mahdollistaa riittävät tauot, kattavan valikoiman eri teelajeja ja säkkituolit. Se, joka antaa joskus iltapäivän vapaaksi, koska tehdyt työt ovat onnistuneet niin hyvin. Haluan johtaa itseäni samalla tavalla kuin johtaisin muita.

Haluan tulevaisuudessa nähdä maailman, missä on tilaa uudelle. Missä muutos nähdään mahdollisuutena, ei uhkana. Ja ihmisten kokemus nähdään arvokkaana tässä hetkessä, sekä merkityksellisenä informaationa tulevaisuutta varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *